Zomerbanden

Waarom is banden wisselen veiliger?

De verschillende weersomstandigheden in de zomer en de winter stellen ook andere eisen aan banden. Daarom zijn winterbanden en zomerbanden speciaal ontwikkeld om het best te presteren in deze seizoenen. Zo ben je als automobilist altijd verzekerd van optimale verkeersveiligheid.

autoservice nova zeewolde

Waarom is wisselen veiliger?

De verschillende weersomstandigheden in de zomer en de winter stellen ook andere eisen aan banden. Daarom zijn winterbanden en zomerbanden speciaal ontwikkeld om het best te presteren in deze seizoenen. Zo ben je als automobilist altijd verzekerd van optimale verkeersveiligheid.

De drie belangrijkste redenen om te wisselen:

1. Zomerbanden remmen beter
Met een zomerband heb je bij warmere temperaturen een betere remweg. Dit komt door de samenstelling van het rubber. Rijd je met zomerbanden in de winter door, dan wordt het rubber hard en verliest de band grip. Een winterband is gemaakt van rubber dat flexibeler blijft bij lage temperaturen. Hierdoor kunnen de profielblokken makkelijker vervormen en hebben ze meer grip in de winter. Bij hogere temperaturen echter zal een winterband door dit zachtere rubber minder precies sturen en eerder slippen, met als gevolg een langere remweg. Kies daarom voor zomerbanden in de zomer en voor winterbanden in de winter.

2. Zomerbanden slijten minder snel
Als je op tijd wisselt, dan heb je de minste kans op slijtage. Banden slijten voornamelijk als je slipt, zowel in de zomer als de winter. Als je in de zomer zou doorrijden met de zachtere winterbanden, dan slijt het rubber door de hoge temperaturen extra snel. En in de winter slijt het rubber van zomerbanden juist weer sneller, omdat het rubber hard wordt en hierdoor geen grip heeft. Wissel daarom dan ook op tijd.

3. Dankzij wisselmoment extra bandencheck
Uit onderzoek is gebleken dat 42% van de auto’s die op zomerbanden rijden ten minste één band heeft met slijtage. Voor winterbanden is dat ‘maar’ 14%. Automobilisten die ’s winters doorrijden op hun zomerbanden missen de extra controles op de staat van de banden tijdens de bandenwissels. Voor de verkeersveiligheid is een regelmatige bandencheck dus erg belangrijk.

Wat zeggen bezoekers

Over onze service
autoservice nova zeewolde

Vraag: Moet ik mijn banden laten balanceren?

Bij Autoservice Nova worden uw banden altijd gebalanceerd met de wisseling van de banden. Wielen balanceren is absoluut van belang voor het rijcomfort en blijvende voertuig- en bandenprestaties. Gebrek aan of slechte balancering komt tot uiting in de vorm van trillingen binnen verschillende snelheidsgebieden. Ook wordt tijdens deze wisseling uw bandenspanning gecontroleerd en zo nodig op de juiste spanning gebracht en worden uw wielnaven gereinigd.

Snel en eenvoudig

Een afspraak maken

Autoservice Nova doet er alles aan om de beste zorg voor uw voertuig te bieden. Ervaar vandaag nog onze expertise en toewijding en maak direct een afspraak.

Afspraak maken bij Autoservice Nova

Kies voor veiligheid, kies voor kwaliteit. Maak vandaag nog een afspraak bij Autoservice Nova voor het wisselen van je zomerbanden. Onze monteurs staan voor je klaar met advies over de beste zomerbanden voor jouw auto en om de banden voor je te monteren. Vragen? Bel of mail op 036 522 70 13 en info@autoservicenova.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen.