APK

Algemene Periodieke Keuring: APK keuring

U kent het ongetwijfeld: de terugkerende APK keuring. Deze Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht in Nederland en andere landen in Europa. De keuring is in het leven geroepen ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. De verplichte periodieke keuring schrijft voor dat u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen jaarlijks of om de twee jaar moet laten keuren. U moet er wel rekening mee houden dat de APK een momentopname is. De APK keuring biedt geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig is om mee te rijden en ook niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Dus ook als uw APK keuring positief uitvalt, is het belangrijk dat u uw auto blijft controleren en onderhoud laat plegen. Als u de verplichte APK keuring niet tijdig laat uitvoeren, loopt u kans op een boete.

autoservice nova zeewolde

Kosten voor APK keuring bij Autoservice Nova

Bij Autoservice Nova is de APK helemaal gratis als u dit combineert met uw onderhoudsbeurt, anders hanteren wij onderstaande tarieven.

De kosten voor de APK keuring bestaan uit twee delen: de kosten voor de uitvoering van de keuring én de kosten om het voertuig af te melden bij de RDW. Autoservice Nova biedt u beide aan voor een prijs van € 44,95 voor benzine en diesel auto’s (excl. Oldtimers en Campers, tarief op aanvraag) voor alle merken auto’s. In sommige gevallen zijn wij verplicht aanvullende uitlaatgas metingen te doen. Dit is afhankelijk van het bouwjaar en type brandstof van uw auto. Kiest u om uw auto door Autoservice Nova te laten onderhouden? Dan profiteert u van nog van veel meer voordelen, zoals gratis ruitenvloeistof en de mogelijkheid voor een leenauto.

Wat zeggen bezoekers

Over onze service

Wanneer moet uw auto APK laten keuren?

U kunt uw voertuig al 2 maanden voor het verlopen van de APK laten keuren, dan houdt u dezelfde APK-datum plus 1 of 2 jaar. Een nieuwe auto die elektrisch of op benzine rijdt, moet na 4 jaar voor het eerst voor de APK. Bij een dieselauto is dat 3 jaar. Na de eerste APK-keuring moeten elektrische of benzineauto´s om de 2 jaar gekeurd worden tot ze 8 jaar oud zijn. Daarna moeten ze elk jaar worden gekeurd. Diesels moeten na de eerste APK al elk jaar worden gekeurd. Is een auto 50 jaar of ouder? Dan hoeft de APK niet meer. Een aanhangwagen of trailer hoeft u alleen APK te laten keuren als het gewicht boven de 3500 kg is. Bij auto’s en campers geldt dit voor voertuigen met een gewicht tot en met 3500 kg. Driewielige motorrijtuigen hoeft u alleen te laten keuren bij een gewicht vanaf 400 kg tot 3500 kg.

Voor het keuren van voertuigen gelden de onderstaande regels:

  • Voertuigen niet ouder dan 30 jaar met de brandstofsoort benzine, elektriciteit en/of alcohol: eerste keer laten keuren als het voertuig 4 jaar is. Daarna twee keer om de 2 jaar en dan elk jaar. Dus als een voertuig 8 jaar is, moet deze elk jaar voor de APK.
  • Voertuigen niet ouder dan 30 jaar met de brandstofsoort Diesel, gas of anders (eventueel in combinatie met de brandstofsoort elektriciteit): eerste keer laten keuren als het voertuig 3 jaar is. Daarna elk jaar. Dus vanaf 3 jaar, moet u het voertuig elk jaar laten keuren.
  • Voertuigen ouder dan 30 jaar, voor alle brandstofsoorten geldt dan; 1 keer in de 2 jaar laten keuren.
  • Voertuigen ouder dan 50 jaar, voor alle brandstofsoorten geldt dan; geen APK plicht meer.
autoservice nova zeewolde

Snel en eenvoudig

Een afspraak maken

Autoservice Nova doet er alles aan om de beste zorg voor uw voertuig te bieden. Ervaar vandaag nog onze expertise en toewijding en maak direct een afspraak.

Neem contact op met Autoservice Nova en vraag een APK keuring aan

Wil je meer informatie over de diensten en periodieke keuringen van Autoservice Nova? Bij vragen kun je ons bellen of mailen op 036 522 70 13 en info@autoservicenova.nl. Je kunt ook het contactformulier op de website invullen. Wij vertellen je graag meer over onze periodieke services en APK keuring!

Maak direct een afspraak.